Dunne film zonnepanelen 2017-08-18T13:09:22+00:00

Dunne film zonnepanelen voor gevels en daken

Met slechts een dikte van 7mm zijn de dunne film zonnepanelen minder dik dan traditionele zonnepanelen en hebben een zeer fraai uiterlijk

Zonnepanelen dunne film gelaagd glas

Dunne film zonnepanelen zijn minder dik dan de traditionele  zonnepanelen (7mm standaard) en zijn gemaakt van cadmium telluride. De panelen hebben een zeer fraai uiterlijk door het ontbreken van een aluminiumrand.

Ook zit er geen blokjesmotief op het paneel waardoor het een hogere esthetische waarde heeft. Door het gladde oppervlak hebben dunne film zonnepanelen minder last van de aanhechting van vuil en viezigheid. De panelen kunnen bijna in elke hoek worden geplaatst zonder een rendementsverlies.

De panelen hebben een hogere lichtgevoeligheid waardoor ze minder gevoelig zijn voor mist, bewolking of andere zaken. De dunne film panelen laden eerder op dan traditionele zonnepanelen waardoor er meer energie uit een dag kan worden opgewekt. Voor gevels, veranda en overkapping zijn er de transparante zonnepanelen.

Opbrengst dunne film panelen

Om na te gaan wat de opbrengst is van een zonnepaneel worden alle panelen onderworpen aan een test. Deze test is voor alle panelen gelijk en wordt gemeten onder standaardomstandigheden, STC (Standard Test Conditions). Hierin is ondermeer de sterkte en de richting van de zonnestralen meegenomen alswel de temperatuur. Hieruit ontstaat een getal, uitgedrukt in WP (Wattpiek). Dit geeft het vermogen aan ontstaan uit de test onder standaard test omstandigheden.

De dunne film zonnepanelen hebben een afmeting van 60x120cm ofwel 0,7m2. Standaard zonnepanelen hebben een afmeting van 1,7m2. Om een reëel beeld te geven van de opbrengst van dunne film zonnepanelen moet er terug worden gerekend naar een gelijke afmeting en de daarbij behorende Wattpiek.

Dunnefilm zonnepanelen geven bij 1m2 een vermogen af van 114WP. Standaard zonnepanelen geven bij dezelfde afmeting een vermogen af van 147WP. Hoewel het vermogen in Wattpiek bij standaard zonnepanelen hoger is, wordt er in veel gevallen minder energie opgewekt uit een dag dan bij dunne film zonnepanelen. Dit komt door het simpele feit dat in Nederland de ideale omstandigheden uit de test minder vaak voorkomen. Dunne film zonnepanelen zijn minder afhankelijk van licht, zon en invalshoek dan traditionele kristallijn zonnepanelen.

Aanschaf dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen kenmerken zich door hun fraaie uiterlijk en uitstekende prijs-prestatie verhouding. Ook onder minder ideale omstandigheden kunnen deze panelen, in tegenstelling tot de bekende kristallijne panelen , goede rendementen leveren.

De zonnepanelen van dunne film zijn daarnaast goedkoper in aanschaf en verdienen zich eerder terug.

Vergelijking PV panelen

 Paneel EfficiencyKostenPrestatie bij hoge
temperaturen
Prestatie bij
diffuus licht
GrondstofStabiliteit
 C-SI 13-15 Hoog Slecht Slecht Voldoende Zeer goed
 A-SI 6-7 Gemiddeld Goed Goed Voldoende Slecht
 Tandem 8-10 Hoog Goed Gemiddeld Voldoende Slecht
 CIGS 9-12 Hoog Slecht Goed Beperkt Goed
 CdTe 10-13 Laag Goed Goed Voldoende Goed

 

De zonnepanelen van dunne film zijn daarnaast goedkoper in aanschaf en verdienen zich eerder terug.

Productgarantie

  • 10 jaar garantie op materiaal en vakmanschap
  • De eerste 10 jaar een vermogensgarantie van 90%
  • Vanaf het 10e tot het 25e gebruiksjaar een vermogensgarantie van 80%

dunne-film-2

dunne film zonnepanelen

Wilt u meer weten over onze dunne film zonnepanelen en haar mogelijkheden? Vul dan onderstaand contactformulier in en er zo zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht