Soltech energy

Soltech energy

Soltech energy is een zweeds bedrijf dat building integrated zonne energie systemen maakt voor iedere woning.

Soltech Energy BIPV systeem

Soltech energy is een Zweeds bedrijf dat zich bezighoud met de ontwikkeling en productie van Building Integrated zonne energie systemen. Iedere woning of gebouw heeft een specifiek technisch ontwerp nodig, het is in ieder geval geen eenheidsworst. Kleine en minder ingewikkelde systemen zijn ook beschikbaar voor een snelle en eenvoudige installatie.

De installatie wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door onze gecertificeerde partners.

Samen met de klant ontwerpen wij door middel van een vaste procedure een passende installatie voor ieder project.

Soltech energy in een aantal stappen:

  • Voorstudie
  • Ontwerp
  • Order intake
  • Levering en installatie
  • Follow up en support.
  • Het leveringsprogramma omvat het Soltech Sigma systeem en het Soltech Power systeem.

Soltech Sigma

Met Sigma is er een efficiënt, strak en simpel zonne-energie systeem voor woningen en gebouwen. Met eigen collectoren, speciaal ontwikkeld voor onze glazen dakpannen is de installatie eenvoudig en de efficiëntie hoog.

In grote lijnen is het Soltech Sigma programma een systeem van in dak zonnecollectoren op dak, met boilervat voorzien van een hoog renderende warmtewisselaar en isolatie.

Het systeem is geschikt voor zowel warmwater afgifte als voor het verwarmen van woning of gebouw. Alles afgedekt met gepatenteerde lichtdoorlatende dakpannen. De hoogste efficiëntie wordt bereikt bij een hellingshoek van tussen de 25-50 graden en een ligging gericht op het zuiden. Alhoewel zuidoost en zuidwest het ook goed doet.

Steekwoorden: slim, efficiënt, duurzaam, en esthetisch superieur vergeleken met alle traditionele systemen.

Een systeem dat bespaart op gas consumptie, iets dat nog relatief onderbelicht is in Nederland. Gas is relatief duurder dan stroom, dus zeker interessant om eens tegen het licht te houden.

Soltech Power

Qua look and feel is het systeem vergelijkbaar met Sigma, zij het dat we hier gebruik maken van PV zonnepanelen all black, met hoog rendement in plaats van de zonnecollectoren.

De PV film is van CdTr en van 3.3.2 gelaagd glas. Geen warm water, maar gelijkstroom (DC)

Ook zijn beide systemen combineerbaar en eventueel geschikt om woning of gebouw energie neutraal te maken. De basis van de opbouw is identiek en maakt zodoende het combineren van de systemen een interessante optie .

Het gecombineerde systeem heet bij ons Soltech Energy Totaal, een mix van Soltech Sigma en Solech Power. Tegelijkertijd stroom voor uw warmtepomp.Heet water, verwarming, elektriciteit, genoeg KwH voor het jaarlijkse verbruik van uw warmtepomp.

Soltech energy specificaties DOWNLOAD

Vraag informatie aan